"FOKUSI" është një program që synon rritjen e besimit personal dhe rritjen e kishave ungjillore pjesëmarrëse në Shqipëri dhe Kosovë.

Rreth nesh

"FOKUSI"

"FOKUSI" është një program që synon rritjen e besimit personal dhe rritjen e kishave ungjillore pjesëmarrëse në Shqipëri dhe Kosovë.

Vizioni i “FOKUSI” është që të krishterët dhe kishat janë thelluar në besimin e tyre dhe gjithashtu i japin asaj formë praktike në kontaktet me njerëzit në lagjen e tyre.

Këto synime mund të arrihen përmes një bashkëpunimi të mirë me organizata të ndryshme dhe përmes trajnimeve.

Tani 12 kisha lokale po marrin pjesë në programin “FOKUSI”. Kishat e tjera që janë të interesuara mund të na kontaktojnë përmes formularit të kontaktit.

Ky program kryhet nën përgjegjësinë e organizatës holandeze GZB, e cila është aktive në Shqipëri dhe Kosovë për shumë vite. Koordinatorët e “FOKUS”-it janë  Aad van der Maas dhe Elti Bodinaku.

Na ndiqni në Facebook


Zhvillimet më të fundit


Na ndiqni duke lexuar shkrimet tona

Cilat janë temat kryesore të Biblës?

Përshkrimi i mesazhit thelbësor ose përmbledhjes së Biblës në një artikull të

Cilat janë temat kryesore të Biblës?

A e kemi tekstin origjinal të Biblës, apo është ndryshuar?

Shumë njerëz thonë se Bibla që kemi sot nuk është origjinale dhe

A e kemi tekstin origjinal të Biblës, apo është ndryshuar?

A janë të gjitha fetë/besimet njësoj?

Thellë brenda çdo qenieje njerëzore ekziston një vetëdije për Zotin. Dëshira për

A janë të gjitha fetë/besimet njësoj?

Fryte të vërteta

Kur isha në Etiopi për punë këtë verë, shijova disa fryte shumë

Fryte të vërteta

Cili është qëllimi i jetës?

Të gjithë kanë pyetur veten në një kohë apo një tjetër pse

Cili është qëllimi i jetës?

Cili duhet të jetë fokusi i të krishterëve në Ditën e Falënderimeve?

Festimi origjinal i falënderimeve u mbajt nga kolonët pelegrin në Massachusetts gjatë

Cili duhet të jetë fokusi i të krishterëve në Ditën e Falënderimeve?

Sa e rëndësishme është të festosh festat e krishtera?

Sa e rëndësishme është të festosh festat e krishtera?Në qytetin tim të

Sa e rëndësishme është të festosh festat e krishtera?

Çfarë thotë Bibla për rrëfimin dhe faljen?

Çfarë thotë Bibla për rrëfimin dhe faljen?“Unë e di se nëse i

Çfarë thotë Bibla për rrëfimin dhe faljen?

Si mund ta dalloj zërin e Zotit – dhe pse duhet ta dalloj?

Si mund ta dalloj zërin e Zotit - dhe pse duhet ta

Si mund ta dalloj zërin e Zotit – dhe pse duhet ta dalloj?

Një seri e re:
Përqendrohuni te Jezusi

Ky material për grupet ka për qëllim të fillojë një proces reflektimi për kishat se si mund të jemi një kishë misionare me një përqendrim të përtërirë në Jezu Krishtin.

Përqendrohuni te Jezusi

Mësoni më shumë rreth kurseve tona

“FOKUSI” ka zhvilluar vetë materiale të ndryshme, por gjithashtu ofron kurse në bashkëpunim me partnerë të tjerë.

Partnerët tanë

“FOKUSI” punon së bashku me shumë organizata partnere, sepse “FOKUSI” është e bindur që ne mund të forcojmë njëri-tjetrin duke punuar së bashku. Organizatat e përhershme partnere janë:


International School of Theology and Leadership (ISTL)

pajisje e drejtuesve

Instituti Biblik i Shqipërisë (IBSH)

librat dhe pajisja e besimtarëve dhe drejtuesve

Freedom in Christ Ministries Albania FICMA

pajisja e besimtarëve dhe drejtuesve

GlobalRize / Biblword


kurse biblike në internet

Bashkësia e Ungjillëzimit të fëmijëve e Shqipërisë (BUFSH)

materiale dhe trajnime për drejtuesit e të fëmijëve dhe të rinjve

Klinika ABC

seminare mbi higjienën, edukimin mjekësor, etj.

Banka e ushqimit

ndihma ushqimore për njerëzit në nevojë

Teen Challenge Albania

Ndihmë dhe informacion mbi varësitë

Dritëz

Dritëz

Librat dhe dishepullizimi

Gereformeerde Zendingsbond (GZB)

Gereformeerde Zendingsbond (GZB)

financon “FOKUSI” dhe vendos kontakte midis kishave në Shqipëri / Kosovë dhe Hollandë

Inwendige Zendingsbond (IZB)

Krijuesi i mësimeve themelore të “Fokusi”

albKristian

Portali i parë i krishterë shqip

Netfoundation

Pajisja e pastorëve në të gjithë botën. Për të ndarë Ungjillin në internet dhe ballë për ballë

Medialight

Pajisja e pastorëve në të gjithë botën. Për të ndarë Ungjillin në internet dhe ballë për ballë