"FOKUSI" është një program që synon rritjen e besimit personal dhe rritjen e kishave ungjillore pjesëmarrëse në Shqipëri dhe Kosovë.

Rreth nesh

"FOKUSI"

"FOKUSI" është një program që synon rritjen e besimit personal dhe rritjen e kishave ungjillore pjesëmarrëse në Shqipëri dhe Kosovë.

Vizioni i “FOKUSI” është që të krishterët dhe kishat janë thelluar në besimin e tyre dhe gjithashtu i japin asaj formë praktike në kontaktet me njerëzit në lagjen e tyre.

Këto synime mund të arrihen përmes një bashkëpunimi të mirë me organizata të ndryshme dhe përmes trajnimeve.

Tani 12 kisha lokale po marrin pjesë në programin “FOKUSI”. Kishat e tjera që janë të interesuara mund të na kontaktojnë përmes formularit të kontaktit.

Ky program kryhet nën përgjegjësinë e organizatës holandeze GZB, e cila është aktive në Shqipëri dhe Kosovë për shumë vite. Koordinatori i “FOKUS”-it është  Aad van der Maas.

Na ndiqni në Facebook


Zhvillimet më të fundit


Na ndiqni duke lexuar shkrimet tona

Askush nuk është i përjashtuar

Askush nuk është i përjashtuarAsnjë besimtar nuk përjashtohet nga tundimi, madje as

Askush nuk është i përjashtuar

Siguria e një lideri

Siguria e një lideriNga vjen siguria juaj? Siguria e një udhëheqësi shërbëtor

Siguria e një lideri

Shpresa e një lideri

Shpresa e një lideriKu e gjen shpresën një udhëheqës i krishterë kur

Shpresa e një lideri

Në emër të Jezusit

Në emër të JezusitPër shumë njerëz sot, fjalët «në emër të Jezusit»

Në emër të Jezusit

Të gjithë jetën tonë

Të gjithë jetën tonëZoti ju do të gjithë jetë tuaj, gjithë zemrën,

Të gjithë jetën tonë

Çfarë ju shtyn?

Çfarë ju shtyn? Pjetri ishte i shtyrë nga krenaria kur mburrej se

Çfarë ju shtyn?

Pushimi i një udhëheqësi

Pushimi i një udhëheqësiKërkesat e lidershipit janë të shumta dhe të ndryshme.

Pushimi i një udhëheqësi

Si të lutemi?

Si të lutemi? Si po luteni për të tjerët? Jezusi u lut

Si të lutemi?

Te berit punën e Perëndisë sipas mënyrës së tij

Të berit punën e Perëndisë sipas mënyrës së tij Kur prindërit e

Te berit punën e Perëndisë sipas mënyrës së tij

Një seri e re:
Kisha e Krishtit

Ky material për grupet ka për qëllim të fillojë një proces reflektimi për kishat se si mund të jemi një kishë misionare me një përqendrim të përtërirë në Jezu Krishtin.

Mësoni më shumë rreth kurseve tona

“FOKUSI” ka zhvilluar vetë materiale të ndryshme, por gjithashtu ofron kurse në bashkëpunim me partnerë të tjerë.

Partnerët tanë

“FOKUSI” punon së bashku me shumë organizata partnere, sepse “FOKUSI” është e bindur që ne mund të forcojmë njëri-tjetrin duke punuar së bashku. Organizatat e përhershme partnere janë:


International School of Theology and Leadership (ISTL)

pajisje e drejtuesve

Instituti Biblik i Shqipërisë (IBSH)

librat dhe pajisja e besimtarëve dhe drejtuesve

Freedom in Christ Ministries Albania FICMA

pajisja e besimtarëve dhe drejtuesve

GlobalRize / Biblword


kurse biblike në internet

Bashkësia e Ungjillëzimit të fëmijëve e Shqipërisë (BUFSH)

materiale dhe trajnime për drejtuesit e të fëmijëve dhe të rinjve

Klinika ABC

seminare mbi higjienën, edukimin mjekësor, etj.

Banka e ushqimit

ndihma ushqimore për njerëzit në nevojë

Teen Challenge Albania

Ndihmë dhe informacion mbi varësitë

Dritëz

Dritëz

Librat dhe dishepullizimi

Gereformeerde Zendingsbond (GZB)

Gereformeerde Zendingsbond (GZB)

financon “FOKUSI” dhe vendos kontakte midis kishave në Shqipëri / Kosovë dhe Hollandë

Inwendige Zendingsbond (IZB)

Krijuesi i mësimeve themelore të “Fokusi”

albKristian

Portali i parë i krishterë shqip

Netfoundation

Pajisja e pastorëve në të gjithë botën. Për të ndarë Ungjillin në internet dhe ballë për ballë

Medialight

Pajisja e pastorëve në të gjithë botën. Për të ndarë Ungjillin në internet dhe ballë për ballë