Të lutesh si Jezusi fillon duke njohur Jezusin. Ne kemi nevojë të kalojmë kohë me Të, duke dëgjuar rrahjet e zemrës së Tij, duke i lejuar zemrat tona të sinkronizohen me zemrën e Tij; duke dëgjuar fjalët e Tij, duke stërvitur mendjet tona për të menduar ashtu siç mendon Ai dhe buzët tona për të folur fjalët që Ai flet. Dëgjimi është thelbësor.

Pyetje

  1. Si do të dukej për ju të bashkoheshit me Jezusin në lutje këtë javë?
  2. Çfarë dëshironi të kërkoni në emër të Jezusit që Ati të lavdërohet?

Vargu biblik
Dhe unë do të bëj gjithçka që të kërkoni në emrin tim, që Ati të përlëvdohet në Birin. Mund të më kërkoni ndonjë gjë në emrin tim dhe unë do ta bëj. (Gjoni 14:13, 14)

Lutja:
Jezus, ka kaq shumë gjëra që gumëzhinin në mendjen time tani. Heshti mendimet e mia që të mund të dëgjoj zërin Tënd. Unë nuk dua që fjalët “në emër të Jezusit” të jenë një etiketë për lutjet e mia. Unë dua të jem partneri juaj i lutjes, duke u lutur përkrah Teje për mbretërinë dhe lavdinë e Atit. Në emrin Tënd të fuqishëm lutem, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera