Kurset

"FOKUSI" përqendrohet në rritjen e besimit personal dhe rritjen e kishave pjesëmarrëse.

Vizioni i “FOKUSI” është që të krishterët dhe kishat janë thelluar në besimin e tyre dhe gjithashtu i japin asaj formë praktike në kontaktet me njerëzit në lagjen e tyre.

“FOKUSI” ka zhvilluar vetë materiale të ndryshme, por gjithashtu ofron kurse në bashkëpunim me partnerë të tjerë:

1. Seria “FOKUSI”

Përqendrohuni te Jezusi

Ky material për grupet ka për qëllim të fillojë një proces reflektimi për kishat se si mund të jemi një kishë misionare me një përqendrim të përtërirë në Jezu Krishtin. Kjo seri e “Fokusit” është si një rrugë që ecim së bashku. Gjithsej janë gjashtë blloqe, në mënyrë që trajekti i plotë të zgjasë për rreth 2 vjet.

“Fokusi” është një proces mësimi i cili ka për qëllim të inkurajojë dy lëvizje:

  • Një lëvizje në drejtim të brendësisë, drejt zemrës së kishës dhe drejt zemrës sonë personale. Ne do të flasim në thellësi se kush është Zoti në jetën tonë. Ne gjithashtu do të flasim për kuptimin e njohjes së Jezusit dhe të jetuarit me të. Si mund të jemi dëshmitarë besnikë në ditën e sotme? Kjo është një pyetje në radhë të parë për besimin tonë personal. Si mund ta lidhim besimin tonë në jetën tonë të përditshme: me punën tonë, me familjen tonë, me lagjen tonë, me miqtë tanë. Shkurt: si mund ta lidhim besimin tonë në vendin dhe rolin që Zoti na ka caktuar.
  • Lëvizja e dytë ka të bëjë me një lëvizje të përtërirë drejt jashtmes. Ne i hapim sytë, zemrat tona dhe jetën tonë për njerëzit përreth nesh. Sidomos për njerëzit që ende nuk e njohin Jezusin. Ne do të kërkojmë këtë lëvizje të jashtme që nga fillimi i kësaj trajektore “Fokusi”. Në secilin bllok do të kërkojmë sesi mund të jemi të përfshirë në mënyrë praktike dhe aktive, kështu që nuk do të jetë thjesht një reflektim dhe diskutim i pafund.

2. Kurse Biblike në internet

Kurse biblike

Të gjithë ata që dëshirojnë të mësojnë më shumë rreth Biblës mund të marrin pjesë në kurset në internet (falas). Mund të filloni duke klikuar në këtë lidhje. Është e nevojshme të regjistroheni në mënyrë që të keni një mentor personal i cili do t'i kontrollojë përgjigjet tuaja dhe kujt mund t'i bëni pyetje personale.

Një certifikatë lëshohet në fund të çdo kursi. Këto kurse organizohen në bashkëpunim me organizatën “GlobalRize”, e cila shpall Ungjillin përmes internetit. Ka miliona njerëz që arrihen në të gjithë botën. “GlobalRize” funksionon gjerësisht, përmes mesazheve në mediat sociale dhe një-me-një, përmes kurseve elektronike.

3. Kursi “Liria ne Krishtin”

Liria ne Krishtin

Ky kurs ofrohet në bashkëpunim me organizatën partnere “Freedom in Christ Ministries Albania” (FICMA), e cila synon pajisjen e kishës që të mund të jetë e aftë të bëjë dishepuj të frytshëm. Është zhvilluar një kurs dishepullizimin bazuar në dy libra “Fitore mbi errësirën” dhe “Çliruesi nga skllavëria” te shkruar nga Neil T. Anderson. 

Ky kurs është përdorur në më tepër se 4000 kisha në mbarë botën. “Liria në Krishtin” dëshiron të pajise kishat me trajnime për drejtuesit e grupeve se si të nisin një kurs dishepullizimin.

Ka edhe “Kursin mbi Hirin” dhe “I lire për të drejtuar”. Ky kurs i fundit do te ndihmoje çdo drejtues për të gjetur lirinë nga çdo fortesë errësire që lufton lidershipin. Është një ndihmë për të gjithë pastorët për tu mbrojtur nga e ashtuquajtura "burning out" si dhe krizat shpirtërore që shoqërojnë udhëheqësinë.

4. Kurse për udhëheqësit dhe anëtarët e Kishës

Studimi Induktiv i Bibles

Me kërkesën e kishave lokale, "FOKUSI" ofron kurse për anëtarët dhe drejtuesit e kishës me një larmi të madhe temash. Këto kurse ofrohen në kishën lokale në partneritet me Instituti Biblik i Shqipërisë (IBSH) dhe me mësues të ndryshëm.

“FOKUSI” mbështet trajnimin intensiv të drejtuesve të kishave përmes Shkollës Biblike International School of Theology and Leadership (ISTL), me të cilin ka një bashkëpunim të ngushtë.

Aad duke dhene mesim
Panel only seen by widget owner

Mësoni më shumë rreth kurseve tona

Të gjithë ata që dëshirojnë të mësojnë më shumë rreth Biblës mund të marrin pjesë në kurset në internet (falas). Mund të filloni duke klikuar butonin.

Ne jemi këtu për të shërbyer me ju. Për cdo pyetje ju ftojmë të na kontaktoni.