Perëndia e përdori kohën para se Davidi të bëhej mbret për ta stërvitur Davidin, për të formuar karakterin e tij, për të forcuar besimin e tij dhe për të ndërtuar besim me ata që do të drejtonte një ditë. Mos lejoni që vështirësitë t’ju largojnë sytë nga Perëndia ose t’ju pengojnë të shërbeni mirë. Puna që bën Zoti në prapaskenë, te ju dhe të tjerët, është thelbësore.

Pyetje: 

  1. Si ju stërvit/ ose ju ka stërvitur Zoti që të jeni një udhëheqës i mirë besnik?
  2. Në cilat fusha ju duhet ende të stërviteni më shumë që të jeni të dobishëm në planin e Perëndisë?

Vargu biblik:
I gjithë Izraeli u mblodh te Davidi në Hebron dhe i tha: “Ne jemi mishi dhe gjaku yt. Në të kaluarën, edhe kur Sauli ishte mbret, ju ishit ai që udhëhoqi Izraelin në fushatat e tyre ushtarake. Dhe Zoti, Perëndia yt, të tha: “Ti do të kullotësh popullin tim të Izraelit dhe do të bëhesh sundimtari i tij.” (1 Kronikave 11:1-2)

Lutja:
Zot, më përdor aty ku më ke vendosur. Më ndihmo të mësoj të drejtoj mirë. Më jep formë, forco besimin tim tek Ti dhe mpreh aftësitë e mia udhëheqëse. Përmbushi qëllimet e tua gjatë këtyre kohërave, pasi kam besim tek Ti. Në emër të Jezusit lutem, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera