Kur Udhëheqësi mund të duket i çrregullt

A e keni marrë parasysh “rrëmujën” e stilit të udhëheqjes së Jezusit? Në vend që thjesht t’u impononte të tjerëve vizionin dhe vlerat e Tij të dhëna nga Perëndia, Jezusi punoi, eci dhe jetoi me njerëzit e zakonshëm. Duke ndarë jetën e Tij me ta dhe duke i takuar në pikën e tyre të nevojës, Ai i mësoi ata me shembull dhe nëpërmjet përvojës. Shërbimi, drejtimi dhe ndikimi ndaj njerëzve ishte i çrregullt dhe kërkon shumë kohë për Jezusin, ashtu siç është edhe për ne. Sidoqoftë, mbani mend: Ne nuk ecim vetëm; Jezusi ecën me ne.

Pyetje

  • Si do ta përshkruanit stilin tuaj të lidershipit? A ju duket shumë e organizuar, apo ndonjëherë e çrregullt?
  • Cilat janë avantazhet apo disavantazhet e stilit që keni praktikuar deri tani?

Vargu biblik
Unë e kam vënë vazhdimisht Zotin përpara syve të mi; duke qenë se ai rri në të djathtën time, unë nuk do të hiqem kurrë nga vendi. Psalmi 16:8

Lutja
Zot Jezus, faleminderit që ecet me mua në ngritjet dhe uljet e të mësuarit për të udhëhequr si Ti. Kur bëhet rrëmujë, kur vijnë ndërprerjet, kur dështoj, kur njerëzit i rezistojnë vizionit që besoj se më ke dhënë, më kujto se je me mua dhe përqendroj sytë te Ti. Unë lutem në emrin Tënd, Amen.

 

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera