Çfarë ju shtyn?

Pjetri ishte i shtyrë nga krenaria kur mburrej se nuk do ta mohonte kurrë Jezusin, vetëm për ta gjetur veten të shtyrë nga frika kur e mohoi Jezusin disa orë më vonë. Kur krenaria ose frika na shtyn, ne e gjejmë veten duke u përpjekur t’i kapërcejmë rrethanat me forcat tona ose duke besuar furishëm në përpjekjet tona për të mbrojtur veten.

Pyetje

Cilat rrethana ju tundojnë që t’i besoni më shumë vetes tuaj në vend të Perëndisë? Ku duhet ta shkëmbeni besimin te vetja me besimin te Zoti?

Vargu biblik:

Disa kanë besim te qerret dhe të tjerë te kuajt, por ne do të kujtojmë emrin e Zotit, Perëndisë tonë. Psalmi 20:7

Lutja:

Zot, më fal që kam besim te gjërat dhe njerëzit (përfshirë veten time) dhe që kam lënë krenarinë dhe frikën të më shtyjnë në vend të përulësisë dhe besimit te Ti. Ndonjëherë e gjej veten duke u mbështetur papritur në dhuratat e Tua në vend të pranisë dhe fuqisë Tënde. Ashtu si Jezusi, unë dua që jeta ime të jetë një demonstrim i një personi që beson me përulësi dhe besim te Ti. Në emër të Jezusit lutem, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera