Pushimi i një udhëheqësi
Kërkesat e lidershipit janë të shumta dhe të ndryshme. Ndryshimet e nevojave të njerëzve përreth nesh mund të na lodhin dhe të pakësojnë efektivitetin tonë. Edhe kur shpërblimet përputhen me kërkesat, dhe udhëheqja është emocionuese, lidershipi mund të zbrazë energjinë tonë fizike, emocionale dhe mendore. Udhëheqësi shërbëtor i ngjashëm me Krishtin gjen prehje në Vetë Zotin: sovranitetin e Tij, praninë e Tij dhe kujdesin dhe mbrojtjen e Tij vigjilente.Në paqe do të shtrihem dhe do të fle, sepse vetëm ti, o Zot, më bëj të banoj i sigurt.—Psalmi 4:8

Pyetje:
Si udhëheqës i krishterë ndonjëherë është e vështirë të pushosh. Por është e rëndësishme të gjesh kohë për t’i lejuar vetes të “rikrijohesh” për Zotin. Çfarë mund t’ju ndihmojë të pushoni rregullisht në mënyrë që të “rikrijoheni”?


Lutja:
Zot, më lër të gjej vendin tim të sigurisë dhe prehjes tek Ti. Kur pushimi është i vështirë për t’u arritur dhe gjumi është i pakapshëm, lëreni Shpirtin Tënd t’i kthejë mendimet e mia drejt Teje. Më rifresko mendjen time me paqen Tënde dhe një vetëdije për praninë Tënde. Më lër të pushoj në Ty dhe lejoj që gjumi që Ti jep të më përtërijë, në mënyrë që të zgjohem për të shërbyer me energji të përtërirë, mendje të pastër dhe shpirt të gatshëm. Në emër të Jezusit lutem, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera