Shpresa e një lideri

Ku e gjen shpresën një udhëheqës i krishterë kur e pushton pashpresa? Ku e gjen shpresën? Psalmisti gjeti shpresë te Zoti. Kur njerëzit ju kundërshtojnë, kur rrethanat ju duken të pakapërcyeshme, kur ndiheni të vetmuar dhe asgjë nuk po shkon mirë, kthejini sytë nga Zoti. Përuluni para Tij. Gjeni tek Ai shpresën që ju nevojitet për të vazhduar.

Vargu biblik

Por ti, o Zot, je një mburojë rreth meje, lavdia ime, Ai që ma ngre kokën lart. I thërras Zotit dhe ai më përgjigjet nga mali i tij i shenjtë. shtrihem dhe fle; Unë zgjohem përsëri, sepse Zoti më mbështet. Nuk do të kem frikë edhe sikur dhjetëra mijëra të më sulmojnë nga çdo anë. Psalmi 3:3-6

Pyetje

A ju kujtohet hera e fundit që keni humbur shpresën? Çfarë bëtë dhe ku shkuat për të gjetur shpresë të re në jetën dhe shërbimin tuaj?

Lutja:

Zot, unë nuk jam kurrë vetëm sepse Ti je gjithmonë me mua dhe në këtë gjej shpresën. Ti je gjithçka që Shkrimi të zbulon se je – mburoja ime dhe lavdia ime, ai që i përgjigjet thirrjes sime, më jep prehje dhe më mbështet. Ju jeni antidoti ndaj frikës dhe mungesës së shpresës. Lëreni udhëheqjen time të pasqyrojë besimin dhe shpresën time tek Ju. Në emër të Jezusit, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera