Vepra e Zotit në dukje

Kur dishepujt e hershëm të Jezusit panë një të verbër, donin të dinin se i kujt ishte faji që ai lindi i verbër. Jezusi e dinte se verbëria e këtij njeriu mund të përdorej fuqimisht nga Perëndia dhe Ai zgjati dorën për ta shëruar. Si rezultat i prekjes së Jezusit, shikimi i burrit u rivendos dhe ai u bë një shembull i gjallë i fuqisë transformuese të Jezusit.

Pyetje
A bie ndonjëherë në atë kurth, kurthin e gjykimit të të tjerëve në vend që të shohësh nevojën e tyre për prekjen e Perëndisë? Cila ishte hera e fundit që ndodhi kjo? Çfarë mund t’ju ndihmojë të përqendroheni te fuqia e Perëndisë në vend që të gjykoni të tjerët?

Vargu biblik
Jezusi u përgjigj: ”As ai, as prindërit e tij s’kanë mëkatuar, por kjo ndodhi që tek ai të dëftohen veprat e Perëndisë. Gjoni 9:3

Lutja:
Jezus, më jep sy të rinj, sy që shohin botën dhe njerëzit përreth meje si Ti. Hiq verbërinë tek unë që më tundon të gjykoj të tjerët. Më bëj një shembull të gjallë të hirit Tënd. Më shndërroni në një person që i ndihmon të tjerët të përqendrohen në ndryshimin që mund të bëni në jetën e tyre. Unë kërkoj në emrin Tënd, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera