Vazhdoni të mbështeteni te Zoti

Suksesi, si familjariteti, mund të sjellë përbuzje. Ndërsa Zoti i përmirëson aftësitë tona, duke na dhënë sukses dhe vizioni bëhet realitet, ne mund të tundohemi të harrojmë se Zoti është dhënësi i forcës, aftësive, ëndrrave dhe vizionit tonë. Lutja e zgjatur mund të zvogëlohet në lutje të çastit për ndihmë ndërsa fillojmë të mbështetemi më shumë te vetja dhe më pak te Perëndia.

 

Pyetje

  • A ju kujtohen momentet në të kaluarën që po mbështeteshit më shumë te Zoti sesa ndoshta në ditët e sotme? Çfarë e shkaktoi ndryshimin?
  • Në ëndrrën dhe forcën e kujt po mbështeteni, e juaja apo e Zotit?

 

Vargu biblik
Ka shumë plane në zemrën e njeriut, por vetëm plani i Zotit do të mbetet i pandryshuar. —Fjalët e urta 19:21

Lutja:
Zot, ti më krijove. Ti formëson ëndrrat e mia dhe vazhdimisht krijon rrethanat e jetës sime, në mënyrë që të më përdorësh për të përhapur vizionin dhe vlerat e mbretërisë Tënde në të gjithë tokën. Jam mirënjohës që të përkas Ty dhe i nderuar që jam pjesë e asaj që po bën. Gjithçka që jam dhe gjithçka që arrij është falë Teje. Më përdor këtë javë. Lutem në emër të Jezusit, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera