Shkoni në forcën që keni marrë

 

A ndiheni ndonjëherë të pabarabartë me detyrën për të cilën ju ka thirrur Zoti? Nëse po, ndoshta mund të lidheni me Gideonin. Gideoni e vlerësoi me të drejtë situatën përballë tij; ai e dinte se madianitët ishin një armik i frikshëm. Kur Gideoni foli me Perëndinë për mungesën e shpresës në dukje të situatës së popullit të tij, ai zbuloi se Perëndia kishte një rol që ai të luante.

 

Pyetje

Me çfarë situate dërrmuese po përballeni si udhëheqës i krishterë?

Çfarë po ju thotë Zoti të bëni për të përballuar këtë sfidë?

 

Vargu biblik

Zoti u kthye nga ai dhe i tha: “Shko me fuqinë që ke dhe shpëtoje Izraelin nga dora e Madianit. A nuk të dërgoj unë?»—Gjyqtarët 6:14

 

Lutja:

Zot Zot, unë tërheq shpresën nga historia e Gideonit. Edhe kur shqetësimi i popullit tënd erdhi nga mosbindja, ti ishe i gatshëm t’i shpëtoje. Ju thirrët Gideonin që të kalonte nga dorëheqja e pashpresë në veprim të bazuar në besim. Le të jetë Gideoni shembulli im, ndërsa unë ec përpara në forcën që më ke dhënë, ndërsa Ti më dërgon të shërbej në emrin e Jezusit, Amen.

 

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera