Partneritete të bazuara në vlerë

Udhëheqësit e kishës së hershme u përballën me një situatë që ndryshonte me shpejtësi. Në mes të rritjes fenomenale, kundërshtimit të jashtëzakonshëm dhe komunikimit të kufizuar, ata demonstruan përkushtim të përqendruar ndaj Krishtit. Partneritetet midis dishepujve dhe udhëheqësve të sapodalë u rritën nga vlerat e përbashkëta që siguronin udhëzime për vendosjen e qëllimeve dhe vendimmarrjen.

Pyetje
Cilat janë vlerat e rëndësishme për ju kur mendoni të punoni së bashku me të tjerët?

Vargjet biblike
Sa për Titin, ai është partneri dhe bashkëpunëtori im mes jush; Sa për vëllezërit tanë, ata janë përfaqësues të kishave dhe një nder për Krishtin.—2 Korintasve 8:23

 

Lutja:
Zoti Jezus, dua të përshkruhem nga miqtë dhe bashkëpunëtorët e mi si dikush që të nderon. Unë dua t’i përcjell vlerat e tua familjes dhe miqve të mi. Unë dua të jem një partner besnik i njerëzve që ju shërbejnë. Unë dua që vendimet e mia të pasqyrojnë praninë Tënde në jetën time. Unë dua të jem më shumë si ju sot se dje. Në emrin Tënd lutem, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera