Një vështrim në pasqyrë

Mund të jetë e lehtë të shikoni përreth dhe të kritikoni të tjerët se si po bëjnë ata si udhëheqës. Por në vend të kësaj, ne duhet ta shikojmë veten edhe si udhëheqës. Sinqerisht, ne jemi të vetmit që jemi në gjendje të marrim vendime për të drejtuar sjelljen tonë. Kjo fillon me reflektimin se si ne sillemi, flasim, lutemi etj. A jemi të vetëdijshëm për aftësitë tona drejtuese? A “shihemi ndonjëherë në pasqyrë”?

 

Pyetje

  • Kur ishte hera e fundit që keni marrë kohë për të ekzaminuar gjendjen e zemrës dhe mendjes tuaj?
  • A jeni i/e hapur për të marrë reagime pozitive ose kritike nga njerëzit me të cilët punoni?
  • Cilat mendoni se janë pikat tuaja të forta si lider? Në cilat pika duhet të përmirësoni?

Vargu biblik
Po ti pse e shikon lëmishtën në sy të vëllait tënd dhe nuk e sheh traun në syrin tënd? – Luka 6:41

 

Lutja
Zot, rrëfej se rrallë gjej kohë për të shqyrtuar jetën time. Në vend të kësaj filloj të shqyrtoj jetën e të tjerëve. Sot, heto zemrën time, hap sytë e mi ndaj asaj që shikon dhe më jep njohuri për atë që unë personalisht duhet të ndryshoj për të udhëhequr si Jezusi. Unë pyes në emrin e Tij, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera