Një fjalë në kohë

A e keni vënë re ndonjëherë se si Jezusi kishte gjithmonë fjalët e duhura në kohën e duhur? Ai kurrë nuk duket se ka qenë i tronditur, pavarësisht nëse po ndërvepronte me dishepujt e Tij apo me ata që e kundërshtonin. Kur nevojitej një fjalë ngushëlluese, ajo ishte në buzët e Tij. Kur kërkohej një qortim, Ai e jepte atë në mënyrë të prerë dhe të përmbledhur, por pa ligësi. Kur nevojitej e vërteta, ajo u derdh menjëherë nga brenda Tij.

 

Pyetje

  • Çfarë situatash duhet të përballeni këtë javë?
  • A je gati dhe i gatshëm të thuash një fjalë në kohën e duhur me besim të përulur siç të drejton Perëndia?

 

Vargu biblik

Zemra e të urtit e bën të mençur gojën e tij dhe e shton diturinë e buzëve të tij. –  Fjalët e urta 16:23

 

Lutja:
Zot, ma mbush zemrën me urtësi nga buzët e tua, në mënyrë që buzët e mia të flasin të vërtetën Tënde këtë javë. Të gjitha mendimet e mia zbehen në krahasim me natyrën jetëdhënëse të urtësisë dhe fjalëve të Tua. Fjalët e mia le t’i drejtojnë njerëzit drejt Teje. Unë pyes në emrin e Jezusit, në emrin e të cilit jetoj dhe udhëheq, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera