Nëse duhet t’u themi njerëzve se jemi të përulur, të mençur ose të dashur, ndoshta nuk jemi. Njerëzit mund të dallojnë se kush jemi nga jeta dhe mentaliteti ynë dhe jo aq shumë nga fjalët tona. Është thelbësore se si ne i trajtojmë ata, si flasim dhe si përgjigjemi automatikisht ndaj situatave. Jezusi thotë se gjithçka kthehet në atë që ne e ruajmë si thesar në zemrat tona.

 

Pyetje:

  1. Si e zbulojnë ndikimin dhe transformimin e Jezusit marrëdhëniet tuaja me të tjerët?
  2. Çfarë sheh Jezusi kur të shikon në zemrën tënde?

 

Vargu biblik

Njeriu i mirë prodhon gjëra të mira nga thesari i një zemre të mirë, dhe njeriu i keq prodhon gjëra të këqija nga thesari i një zemre të keqe. Ajo që thua rrjedh nga ajo që ke në zemrën tënde. (Luka 6:45)

Lutja:

Jezus, më lër ta shoh veten përmes syve të Tu, duke e ditur se Ti më takon aty ku jam dhe më fton të të lë të më shndërrosh në një udhëheqës shërbëtor. Faleminderit për punën që ke bërë tashmë në mua dhe për atë që do të bësh. Sot bëhu i njohur nëpërmjet meje. Unë i kërkoj këto në emrin Tënd, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera