Mundësia troket

Shkrimtarët e ungjillit shënojnë jetën e burrave, grave dhe fëmijëve që njohën dhe shfrytëzuan mundësinë për të bashkëvepruar me Jezusin: një baba që lutej për jetën e vajzës së tij, një grua që rrezikoi atë pak që kishte mbetur nga reputacioni i saj për të kërkuar shërim, dishepuj të cilët iu përgjigjën thirrjes së Tij, fëmijë që tërhiqeshin në mënyrë të papërmbajtshme nga Jezusi. Të tjerët e humbën këtë, duke ecur përpara, duke u larguar nga mundësia për ta njohur Atë.

Pyetje
Çfarë mundësish do të shfrytëzoni këtë javë për të bashkëvepruar me Jezusin?

 

Vargu biblik
Dhe të gjithë u habitën dhe përlëvdonin Perëndinë, dhe, plot frikë, thoshnin: ”Sot pamë gjëra të mahnitshme”. -Luka 5:26

Lutja

Zot Jezus, kjo javë është një javë e mbushur me mundësi për të parë Ty në punë, për t’u mahnitur, për t’u lidhur me Ty, për të arritur Ty dhe për t’iu përgjigjur thirrjes Tënde. Mos me lër të humbas. Unë nuk dua të mbetem pas. Unë dua të jetoj këtë javë me ty dhe për ty. Unë lutem në emrin Tënd. Amen

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera