Jezusi i kupton sfidat me të cilat përballesh

Jezusi e di se sa e vështirë është të qëndrosh kundër tundimit ndërsa përpiqesh të jetosh si një udhëheqës shërbëtor. Ai vetë e ka përjetuar se si është të keqkuptohesh. Ai ka marrë vendimet e duhura në momente të qeta, është kujdesur shumë për të tjerët në jetën e tij private dhe ka qëndruar me guxim kundër kundërshtimeve në mjediset publike. Ai mund t’ju ndihmojë kur përballeni me situata të vështira.

Pyetje
Ku keni nevojë që Jezusi t’ju forcojë sot? Cilat janë sfidat më të vështira në shërbimin tuaj?

Vargu biblik
Sepse ne nuk kemi një kryeprift që nuk është në gjendje të ndjejë empati me dobësitë tona, por kemi një që është tunduar në çdo mënyrë, ashtu siç jemi ne—por ai nuk mëkatoi.—Hebrenjve 4:15

Lutja:
Jezus, faleminderit që je në gjendje të ndjehesh me mua, veçanërisht me dobësitë dhe sfidat e mia. Faleminderit që u përball me tundimin, që di se çfarë duhet për t’u ngritur në këmbë nën presion, në mënyrë që të më ndihmosh kur tundohem të heq dorë dhe të dorëzohem. Më ndihmo sot të bëj atë që është e drejtë si privatisht ashtu edhe publikisht. Unë kërkoj në emrin Tënd, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera