Dëgjo

 

Sa shpesh e gjeni veten duke dëgjuar gjatë ditës? Jo vetëm duke dëgjuar fjalë apo zhurmë, por në fakt duke dëgjuar. Duke dëgjuar atë që njerëzit thonë dhe duke dëgjuar Zotin. Shpesh ne nuk dëgjojmë me kujdes. Jezusi shpesh përfshinte “një thirrje për të dëgjuar” në shëmbëlltyrat e Tij. Ajo që Ai po thoshte ishte: “Ndaloni, kushtojini vëmendje, dëgjoni, kuptoni dhe përgjigjuni!” Kur merrni kohë për të dëgjuar, ju ndërmerrni një hap gjigant drejt të qenit një udhëheqës shërbëtor.

 

Pyetje

Çfarë mund të bëni për të përmirësuar dëgjimin e Perëndisë dhe të të tjerëve? Mundohuni të praktikoni këtë javë që të mos flisni shumë, por të dëgjoni më shumë.

 

Vargu biblik

«Kush ka veshë, le të dëgjojë.»—Mateu 13:9

Lutja:

Jezus, ti më ke dhënë veshët. Hapi veshët e mi, Zot, për të dëgjuar fjalën tënde për mua dhe për të dëgjuar britmat e zemrës së njerëzve përreth meje. Më fal që jam kaq i zënë duke dëgjuar veten, sa më mungon ajo që dëshiron të thuash dhe si dëshiron që unë të përgjigjem. Le të dëgjoj mirë sot, me veshët e akorduar nga Zoti. Unë pyes në emrin e Jezusit, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera