Brenda-jashtë dhe me kokë poshtë

Jezusi u tha dishepujve të Tij se ata nuk duhej të ndiqnin vlerat apo metodat e udhëheqjes botërore. Jezusi e dinte se Ai po u mësonte atyre një koncept kundër-kulturor; ai që kërkon riorganizim të qëllimshëm të mendimeve, vlerave dhe marrëdhënieve ndërpersonale. Ai e dinte se ndjekësit e Tij do të duhej të transformoheshin nga brenda-jashtë në mënyrë që ta kthenin botën përmbys.

 

Pyetje

  • A e kupton ndonjëherë se mënyra se si duhet të udhëheqë një i krishterë është kaq shumë ndryshe nga sa shohim në botën laike që na rrethon?
  • Si e përballoni një stil kaq të ndryshëm udhëheqjeje?
  • Si po e transformon Jezusi mendimin dhe marrëdhëniet tuaja dita ditës?

 

Vargu biblik

Por Jezusi i thirri pranë vetes dhe tha: ”Ju e dini që ata që konsiderohen sundues të kombeve i sundojnë ato dhe të mëdhenjtë e tyre ushtrojnë mbi to pushtetin e tyre; por kjo s’duhet të ndodhë midis jush; madje ai nga ju që do të dojë të bëhet i madh, do të jetë shërbëtori juaj; dhe kushdo nga ju që do të dojë të jetë i pari, do të jetë skllavi i të gjithëve..—Marku 10:42-44

Lutja:

Jezus, Ti e ktheve botën time përmbys duke ardhur nga parajsa për të më shërbyer me dashuri. Zoti u bë njeri, zotëria u bë shërbëtor dhe sundimtari u bë mik. Ktheje zemrën time nga brenda-jashtë, Zot, dhe transformo mendimin tim. Më ndihmo t’i dëgjoj ato fjalë të rëndësishme, “jo kështu me ty… në vend të kësaj…” Më ribërë sipas imazhit Tënd, kërkoj në emrin Tënd, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera