Askush nuk është i përjashtuar

Asnjë besimtar nuk përjashtohet nga tundimi, madje as udhëheqësit e krishterë. Krenaria mund të na joshë të mendojmë se jemi përtej tundimit, apo edhe të justifikojmë veset tona të veçanta duke qenë se nuk jemi aq “të këqij” sa mëkatet që praktikojnë të tjerët. Pali paralajmëroi kundër “të vendosim zemrat tona mbi gjërat e liga”: idhujtaria, imoraliteti seksual, sprova e Krishtit dhe ankimet.

Pyetje

Cilat janë çështjet tuaja më të prekshme kur mendoni për tundimin?

Vargu biblik

Pra, nëse mendoni se jeni duke qëndruar fort, kini kujdes që të mos bini! Nuk ju ka zënë asnjë tundim përveç asaj që është e zakonshme për njerëzimin. Dhe Perëndia është besnik; ai nuk do t’ju lërë të tundoheni përtej asaj që mund të duroni. Por, kur të tundoheni, ai do të sigurojë edhe një rrugëdalje, që të mund ta duroni. 1 Korintasve 10:12-13

Lutja:

Zot, faleminderit që më qëndrove besnik edhe kur mund të tundohem në situata të caktuara. Më falni kur nuk jam i fortë. Faleminderit që ofrove Jezusin si falësin, pastruesin, transformuesin dhe forcën e jetës sime. Më mbaj të vëmendshëm ndaj gjendjes së zemrës sime, që krenaria të mos fitojë një themel dhe të mos biem në tundim. Në emër të Jezusit lutem, Amen.

Loved this? Spread the word


Shkrime të tjera